Hakkımızda

Mağazamız

@kutukworld

@masagalerisi

Tanıtım

Önsöz:

Elimizde bulunan ağaçlarımız sonbaharda (Eylül-Ekim-Kasım) aylarında kesilen ağaçlardır. Bu ağaçlar buhar fırınında 72 saat bekletildikten sonra, buhar fırınından çıkarılarak yaklaşık 3-4 ay bekletilir ve asıl fırınlama işlemi olan ısıl işlem fırınına konulur. Bu aşamada bulunan bilgisayar, ağacın nem oranına göre kuruma sürecini bize söyledikten sonra, ısıl işlemde (30-35 gün) ilk 10 gün 80-85 derecede, daha sonraki 10 gün 55-65 derecede, son 10-15 gün içinde ise fırının soğuma süresince 35-40 derecede olur. Bu süreçte fırından alınan ağaçlar yaklaşık Türkiye şartlarında (8 ile 9.5 nem oranında) fırından paletler şeklinde alınır. Bu ağaçlar, ortamın nem oranına göre işlendikten sonra 9.7 ile 10.3 bandında ortamına nemine göre değişiklik gösterir.

Elimizdeki tüm ürünlere aynı işlemler uygulanmaktadır.

Not: Eğer bu işlem yapılmamışsa, ürünlerde kurtlanma, işlendikten sonra ağaç üzerinde dalgalanma, birleşim yerlerinden ayrılmalar gibi sorunlar yaşanmaktadır.

Epoksi Masalar: Epoksi masalarda kereste halindeki ağaç önce temizlenir, daha sonra ise epoksi ile mumyalama işlemi yapılır ve en sonunda ise kalıp içinde şekli verilip döküm işlemi yapılır. Döküm işlemi 3 aşamalıdır:

  1. Katta herhangi bir renk verilecekse, o renk üzerinden gidilir.
  2. Kat ve bizim için en önemli olan katta ise ağacın tutunmasını sağlayan epoksi dökümü gerçekleşir ve 3. Ve son olarak tesviye (düzleme) işlemi yapılır.

Demir Ayaklar: Mevcutumuzda olan bütün ürünler fırın boya ve elektrostatik (kumlama) işlemi ile boyanır. Bu işlemde renk seçeneği RAL kartelasından seçilen renk ile boyanır. Ekstradan bu boyama işleminde paslanmanın minimuma indirilmesi için ekstradan poliüretan ile son kat atılıp bir kez daha fırınlanır. Bu işlem ürünün paslanmama sürecini 2-3 kat daha arttırır.

Ağaçta Birleşim ve Boyama: Elimizdeki ürünlerin boyası zımpara işlemi bittikten sonra organik yağlama usulü ile yapılır. Ürünlerde çoğu zaman solvent içeren yağ kullanılmaz, ağaçların birleşimi için kullandığımız tutkal poliüretan hammaddesi içeren D4 yapıştırıcı deniz tutkalıdır. Bu tutkalın kullanılmasındaki sebep ise dışarıdan gelecek su ve benzeri (kar, sulama sistemi gibi) etkenlere karşı dirençli olduğu içindir.

Bakım Talimatları

Masa tablasını en iyi durumda tutmak için günlük kullanımda alınması gereken bazı önemli önlemler vardır.

  • Masanın yüzeyini temizlemek için hafif nemli yumuşak pamuklu veya mikrofiber bir bez kullanabilirsiniz (agresif kimyasalların kullanılması önerilmez).
  • Masalar asla doğrudan güneş ışığı altına veya ısı kaynaklarının yakınına yerleştirilmemelidir.
  • Ani sıcaklık değişiklikleri ve çok yüksek veya çok düşük nem, deformasyonlara ve çatlaklara neden olabilir.
  • Islak veya sıcak kaplar korumasız bir masa üzerine yerleştirilmemelidir. Bunlar kaldırılması zor izler bırakabilir. Masa örtüleri, servis altlıkları veya bardak altlıkları kullanmanızı öneririz.
  • Yüzeye zarar verebilecek aşındırıcı maddeler veya leke çıkarıcılar kullanmayın.
  • Masayı sudan koruyun; dökülen suyu veya kalan sıvıyı derhal kuru bir bezle silin.
  • Tencere gibi sıcak, nemli veya çok soğuk nesneleri doğrudan masa üstüne koymayın. Trivet veya masa örtüleri kullanın.

Yüzeye doğal sert balmumu yağı uygulanmasının avantajı, ahşabı mühürleyen ve izole eden diğer işlemlerin (örn. vernik) aksine, ahşap yüzeyin son derece doğal ve özgün bir görünüm ve his vermesidir. Gözle görülür bir hasar oluştuğunda yüzeyin sadece hasarlı yerleri onarılabilir ve daha sonra önerilen bakım ürünleriyle kapatılabilir. Masa bakımı hakkında başka sorularınız varsa veya daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa her zaman hizmetinizdeyiz.